domingo, 26 de agosto de 2007

etapa 5

2 agost 2007
san vicente de la barquera-unquera-llanes-ribadesella-san esteban-la vega-colunga-priesca-sebrayo-villaviciosa

portem: 430km (avui 120km!)
temps: 6:49
mitjana: 17,36km/h
queden: 365km
continua la tònica, l'etapa ha estat més llarga del que havíem planejat. en principi havíem de fer uns 95km, però hem donat un cert rodeo i se'ns ha allargat fins als 110km (i després la propina habitual)

la sortida de san vicente sense història fins que hem recuperat la carretera amb un paissatge impressionant, a ma esquerra alta muntanya mab els picos de europa i a ma dreta el mar entre penyassegats. les coses han canviat desde l'entrada a asturies, en pocs kilòmetres els pobles han tornat a recuperar l'escala que els tocava i l'arquitectura ha millorat, tant l'antiga com la moderna.
la primera aturada ha estat a llanes, un poble amb encant pescador enlloc de la massificació turística cantàbrica. això també passa a ribadesella tot i que hi ha molta més gent.
hem parat a dinar a colunga quan ja portàvem els 95km que ens tocaven, on malgrat el paissatge muntanyós, la qualitat del peix et recorda que tens el mar a tocar.

després de dinar hem decidit seguir les senyals del camí enlloc de buscar la ruta que més ens convenia, de manera que hem pogut descobrir zones costeres que donen la impressió d'estar per descobrir, amb 4 cases i sense serveis.


al final de la vall estava l'alberg de destí, però les circunstàncies ens han portat a continuar (era massa d'hora, no hi havia ni botiga, teníem ànims de fer més km i presències indesitjables...) de manera que hem anat a villaviciosa, seu oficial de la sidra (que no hem provat). ha valgut la pena malgrat que hem hagut de pagar pensió. total hem acabat fent 120km (record personal absolut, és el doble que el màxim que havia fet abans del camino). les etapes a partir d'avui, però baixen a entre 85 i 60km... en teoria!

No hay comentarios: