domingo, 12 de agosto de 2007

etapa 2










30 juliol 2007
deba-markina-iruzubieta-bolivar-monasterio cenarruza-munitibar-gernika-muxica-goikoetxea-larrabetzu-lezama-zamudio-bilbao

portem: 124km (avui 93)
temps: 6:06
mitjana: 15,35km/h
queden: 740km


etapa més llarga del que ens pensàvem, hem sortit cap a les 8:00 després d'esmorzar una mica a l'alberg i recollir-ho tot. érem els últims.

després de la mínima experiència d'ahir, hem decidit fer carretera fins a bolívar. la carretera era força suau, amb el clàssic sube-y-baja rompepiernas. però era d'hora i la temperatura i el paissatge ajudaven.

així de bon matí hem entrat a bizcaia, i sense més història hem arribat a bolívar, on hem deixat la carretera. fent cas a les indicacions de la guia, hem seguit el recorregut per ciclistes per pujar al monestir de cenarruza on ens hem trobat a un altre ciclista català (de st.climent del llobregat) que estava a l'alberg.
ens ha acompanyat un tros, fins que l'hem perdut de vista, anava massa ràpid... i el camí era massa tortuós: petits camins, estrets, enfangats, amb sube-y-baja constant... s'ha fet dur.
quan hem fet cim hem decidit esmorzar al primer poble que trobéssim: munitibar. el bocata de formatge era a lo vasc, un tros de pa i un de formatge (però el formatge valia la pena)
després hem continuat fins a gernika (amb el que queda de l'arbre) amb el s-y-b però més suau per ser per carretera i després hem afrontat l'última dificultat ciclista del dia per una carretera forteta però que ens ha permès anar una mica ràpid. quan crèiem que havíem fet cim ens hem adonat que continuava pujant i per un recorregut muntanyós més dur que se m'ha fet molt dur. però la baixada fins a lezama ha valgut la pena (amb velocitats d'uns 60km/h). el dinar ha estat al restaurant dañobeitia, molt abundant però no ha sobrat res...

deprés d'un breu descans hem continuat cap a bilbao i ens hem trobat amb la sorpresa de la jornada: un port duret i inesperat amb les forces justes i l'estómac massa ple: mortal de necessitat! la baixada, però ha estat molt maca amb vistes a bilbao.

hem decidit atravessar la ciutat per anar a l'alberg juvenil i guanyar temps per demà, de manera que hem passat pel guggenheim i he pogut veure les novetats de la ciutat, la urbanització de la ria, el palau de congressos i com no la catedral (del futbol, clar!).

la bona notícia ha estat que hem coincidit amb la resentació de l'athletik! així que les activitats post-bici han anat dutxa, presentació, bocata i a dormir!


de moment només tinc molèsties pel matí, però avui hem fet 93km (record personal), així que demà haurem de veure com ha anat la recuperació...

No hay comentarios: